Zoekt u psychologische begeleiding en coaching na letselschade?

Over ons

Mentaal Letsel is een klein en jong expertise bedrijf waar mensen met aanhoudende psychische klachten na letselschade weer leren om vanuit eigen kracht regie te krijgen over hun leven. Wij geloven dat ieder mens en zijn situatie uniek is. Samen met de cliënt kiezen we voor de beste passende begeleiding, op maat gemaakt. Samenwerken, openheid, transparantie, vertrouwen en reële mogelijkheden zijn hierbij het uitgangspunt.

We streven altijd naar een zo kort mogelijk proces met een zo groot mogelijk effect. En daar speelt de cliënt zelf een belangrijke rol in. Want als je je leven weer op de rit wil krijgen, moet je wel aanpakken. Dat is niet altijd makkelijk. Zeker in het begin, als elke inspanning er eigenlijk één teveel is.

Maak kennis met ons team

Bij Mentaal Letsel werken wij met gepassioneerde collega’s die ruime ervaring hebben in het begeleiden en coachen van mensen met psychische klachten na letselschade. Ieder van ons heeft een eigen specialisme, maar wat ons kenmerkt? We werken laagdrempelig, gelijkwaardig, mensgericht en gaan voor kwaliteit en professionaliteit. We stellen ons graag aan u voor!

Mw. Drs. Lisette van Rossum - De Leeuw

Praktijkhoudster/Eigenaar/Letselschadepsycholoog/GZ-psycholoog

Mijn naam is Lisette van Rossum. In 2023 heb ik Mentaal Letsel opgericht. Ik werk sinds 2000 als zelfstandig psycholoog/EMDR Practitioner Europe en heb specifieke deskundigheid en op het gebied van trauma-behandeling middels EMDR. EMDR Europe practitioner is een titel die in Europees verband wordt toegekend aan mensen van wie is vastgesteld dat zij in staat zijn EMDR in alle facetten te beheersen. EMDR Europe practitioners hebben een erkende EMDR basis- en vervolgtraining gevolgd, ruime werkervaring, en door middel van supervisie aangetoond dat het geleerde op de juiste wijze in praktijk wordt gebracht.

Naast EMDR put ik uit verschillende therapeutische kaders zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT, en Mindfulness. Hiermee stem ik altijd af op wat het beste past bij de hulpvraag. Samen beslissen en samen aan de slag gaan, waarbij motivatie van de cliënt een voorwaarde is, vind ik belangrijk. Het doel van de gesprekken is het begeleiden van mensen die na een ongeval/medische fout kampen met psychische klachten. De focus van de gesprekken ligt met name op het verwerken en loslaten van de ingrijpende gebeurtenis zodat er ruimte komt om naar de toekomst te kunnen gaan kijken.

Mw. Drs. Irma Vejzovic

Letselschadepsycholoog/GZ-psycholoog
Mijn naam is Irma Vejzovic. Ik heb werkervaring binnen verschillende specialistische GGZ-instellingen. Ik heb hier diagnostiek en behandeling kunnen bieden aan kinderen en volwassenen met uiteenlopende psychische problematiek. In mijn werk als Letselschadepsycholoog/GZ-psycholoog probeer ik erachter te komen hoe iemand is vastgelopen en hoe ik diegene weer op weg kan helpen, waarbij ik o.a. gebruik maak van CGT, EMDR, ACT en schematherapie. Mijn manier van werken kenmerkt zich door een open en positieve instelling, waarbij ik betrokken en gedreven samenwerk. Een werkrelatie opbouwen met veiligheid en vertrouwen vind ik belangrijk. Middels een behandeling op maat werken we samen aan het gewenste herstel. 

Mw. Drs. Marlijn van Reijswoud

Letselschadepsycholoog/GZ-psycholoog

Mijn naam is Marlijn van Reijswoud en ik werk sinds 2008 als psycholoog. Ik heb ervaring opgedaan met een diversiteit aan psychische problemen. De afgelopen jaren heb ik bij een grote s-GGZ instelling in Rotterdam gewerkt, waar ik ook onlangs de opleiding tot GZ-psycholoog heb afgerond. Ik werk met diverse technieken/therapieën, bijvoorbeeld EMDR en CGT, maar ik put ook graag uit schematherapie en mindfulness.

Ik werk graag klacht- en doelgericht en zet de samenwerking centraal. Ik gun het iedereen om zich zowel fysiek als mentaal gezond te voelen.

Mw. Ing. Margret Huisman-Webbink

Herstelcoach

Na een ongeluk of ander trauma kan naast lichamelijk letsel, ook mentaal letsel er voor zorgen dat je niet meer goed kunt functioneren in het dagelijkse leven. Door alle gevolgen heb je even geen overzicht meer. Hierdoor kun je in je thuis- of werksituatie vastlopen. Soms heb je net dat duwtje in de rug nodig om weer verder te kunnen.

Een herstelcoach kijkt met je mee om, vanuit je eigen wensen en behoeften, stappen te zetten zodat je je weer beter gaat voelen. En om zelf weer grip op je leven te krijgen. Afhankelijk van de ervaren problemen kan het beoogde doel bijvoorbeeld zijn het vinden van een nieuwe balans, grenzen bewaken, nieuwe hobby’s ontdekken die passen bij de nieuwe situatie, een andere baan etc. Dit om de kwaliteit van leven en je toekomstperspectief te verbeteren.

Na het afronden van de HBO-opleiding Bedrijfskunde heb ik onder meer gewerkt als intercedente bij Randstad, als werkcoach bij het UWV, als bemiddelaar/werkmakelaar bij de gemeente en als zelfstandig coach.
Mijn drijfveer is mijn oprechte belangstelling voor mensen; ik ben benieuwd naar wat ze beweegt, wat ze blokkeert, waardoor ze zich laten uitdagen, wat ze bang, boos, verdrietig of blij maakt. Samen te kijken naar wat er wél is, naar wat wél werkt. Daarnaast geeft het mij voldoening dat ik iemand verder kan helpen in zijn of haar ontwikkeling.
Steekwoorden die kenmerkend zijn voor mij: betrokken, toegankelijk, open, zorgvuldig, opgewekt.
Aandacht, verbinden en vertrouwen zijn voor mij belangrijke waarden in mijn werk. Ik gun iedereen een waardevol leven. Dit is ook mijn motivatie om als herstelcoach te werken.

Lid NOBCO