29 mei 2023

Team

Maak kennis met ons team.

Bij Mentaal Letsel werken wij met gepassioneerde collega’s die ruime ervaring hebben in het begeleiden en coachen van mensen met letselschade. Ieder van ons heeft een eigen specialisme, maar wat ons kenmerkt? We werken laagdrempelig, gelijkwaardig, mensgericht en gaan voor kwaliteit en professionaliteit. We stellen ons graag aan u voor.

Mw. Drs. Lisette van Rossum-De Leeuw
(Praktijkhouder/Letselschadepsycholoog)

Mijn naam is Lisette van Rossum. In 2023 heb ik Mentaal Letsel opgericht. Ik werk sinds 2000 als zelfstandig psycholoog/EMDR Practitioner Europe en heb specifieke deskundigheid en op het gebied van trauma-behandeling middels EMDR. EMDR Europe practitioner is een titel die in Europees verband wordt toegekend aan mensen van wie is vastgesteld dat zij in staat zijn EMDR in alle facetten te beheersen. EMDR Europe practitioners hebben een erkende EMDR basis- en vervolgtraining gevolgd, ruime werkervaring, en door middel van supervisie aangetoond dat het geleerde op de juiste wijze in praktijk wordt gebracht.
Naast EMDR put ik uit verschillende therapeutische kaders zoals Cognitieve Gedragstherapie, ACT, en Mindfulness. Hiermee stem ik altijd af op wat het beste past bij de hulpvraag. Samen beslissen en samen aan de slag gaan, waarbij motivatie van de cliënt een voorwaarde is, vind ik belangrijk. Het doel van de gesprekken is het begeleiden van mensen die na een ongeval/medische fout kampen met psychische klachten. De focus van de gesprekken ligt met name op het verwerken en loslaten van de ingrijpende gebeurtenis zodat er ruimte komt om naar de toekomst te kunnen gaan kijken.

Praktijkhoudster Mentaal Letsel (KvK nummer: 30258938)
Letselschadepsycholoog
Registerpsycholoog NIP®
EMDR Practitioner Europe
ACT- therapeut

Lid NIP
Lid Vereniging EMDR Nederland

 

Mw. Ing. Margret Huisman-Webbink
(Herstelcoach)

Na een ongeluk of ander trauma kan naast lichamelijk letsel, ook mentaal letsel er voor zorgen dat je niet meer goed kunt functioneren in het dagelijkse leven. Door alle gevolgen heb je even geen overzicht meer. Hierdoor kan je soms in je thuis- of werksituatie vastlopen. Soms heb je net dat duwtje in de rug nodig om weer verder te kunnen.

Een herstelcoach kijkt met je mee om, vanuit je eigen wensen en behoeften, stappen te zetten zodat je je weer beter gaat voelen. En om zelf weer grip op je leven te krijgen. Afhankelijk van de ervaren problemen kan het beoogde doel bijvoorbeeld zijn het vinden van een nieuwe balans, grenzen bewaken, nieuwe hobby’s ontdekken die passen bij de nieuwe situatie, een andere baan etc. Dit om de kwaliteit van leven en je toekomstperspectief te verbeteren.

Na het afronden van de HBO-opleiding Bedrijfskunde heb ik onder meer gewerkt als intercedente bij Randstad, als werkcoach bij het UWV, als bemiddelaar/werkmakelaar bij de gemeente en als zelfstandig coach.
Mijn drijfveer is mijn oprechte belangstelling voor mensen; ik ben benieuwd naar wat ze beweegt, wat ze blokkeert, waardoor ze zich laten uitdagen, wat ze bang, boos, verdrietig of blij maakt. Samen te kijken naar wat er wél is, naar wat wél werkt. Daarnaast geeft het mij voldoening dat ik iemand verder kan helpen in zijn of haar ontwikkeling.
Steekwoorden die kenmerkend zijn voor mij: betrokken, toegankelijk, open, zorgvuldig, opgewekt.
Aandacht, verbinden en vertrouwen zijn voor mij belangrijke waarden in mijn werk. Ik gun iedereen een waardevol leven. Dit is ook mijn motivatie om als herstelcoach te werken.

Lid NOBCO